martes, 13 de mayo de 2008

Preguntes i respostes del BloG

Què és la diglòssia? Situació que es dóna quan, en una societat donada, hi ha dues llengües relacionades de forma propera, una de prestigi alt, que s'utilitza generalment pel govern i en texts formals,i una de prestigi baix, que és normalment la llengua que es llengua pròpia d'una contrada parlada.

Què és el bilingüisme? EL bilingüisme es l'ús alternatiu de dues llengües en una persona i, per extensió, en un grup social.

Què és una llengua minoritzada? És qualsevol llengua que fa referència a qualsevol llengua que parlada històricament en un territori i que es troba en una situació lingüística dolenta , resultat d'un procés de "reducció lingüística".

Què és una llengua minoritària? És la llengua d'un territori que per ús lingüístic es fa servir menys que altres, i es fa servir més per la família i llocs molt reduïts.


Què és la normalització lingüística? procés a través del qual una llengua accedeix a desenvolupar-se i fer-se servir dins d'àmbits que anteriorment ja estaven ocupats per una altra llengua.

No hay comentarios: